2016. június 14., kedd

Epres spárgasaláta


Egy gyors salátát hoztam ma, amely jó ötlet lehet akár egy gyors ebédnek vagy éppen vacsorára.



Hozzávalók:
zöld spárga
szalonna
eper
dió
olíva olaj



  1. Készítsük elő a spárgát. A spárga szárát fogjuk meg és törjük le róla a fás részt. Nem kell külön "nézegetni", ott fog eltörni magától, ahol vége van a fás, használhatatlan résznek. Szedjük le a spárgáról a nagyobb pikkelyeket és mossuk meg alaposan.
  2. Tegyük a spárgákat sós, forrásba lévő vízbe és főzzük kb 10 percig.
  3. Vegyük ki a spárgákat és tegyük át hideg vízbe és hűtsük le.
  4. Szeleteljük a szalonnát, majd süssük zsírjára.
  5. Forgassuk hozzá a spárgákat a szalonnához.
  6. Szeleteljük fel az epret és vágjuk össze durvár a diót.
  7. Szedjük ki tányérra a spárgát, halmozzuk rá az epret és a diót. Amennyiben még szükséges locsoljuk meg olíva olajjal. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails