2016. február 22., hétfő

Bocuse d’Or mesterkurzus


Minden bizonnyal sokan tudjátok hogy 2016 májusában Budapesten kerül megrendezésre a Bocuse d’Or  európai döntője.

A versenynek az egyik fő támogatója a Nespresso, akik jóvoltából nemrég részt vehettem egy Bocuse d’Or mesterkurzuson, ahol fantasztikus dolgokat volt lehetőségem elkészíteni pár kiválasztott blogger társaságában.


A kurzuson  a Bocuse d’Or magyar csapatának felkészítő edzőjének, Vomberg Frigyes irányítása alatt készítettünk el három pompás fogást. Az elkészítendő ételekről pontos leírást kaptunk és Frigyes végig irányította a tevékenységünket, így nem meglepő, hogy minden jól sikerült és nagyon sokat sikerült tanulnom.


Jöjjön akkor a menü, íme hogy mit is főztünk illetve mit látunk a képeken:

Lazactatár blinin
Szarvasgerinc kenyérkéregben sütőtök pürével és marinált zöldségekkel
Csokoládés meggy kávékrémmel
Moai coffee


A kurzusra a Nespresso számos kávékülönlegességgel készült, így azokat is meg tudtuk kóstolni.

Íme néhány kép, melyek valamelyest talán visszaadják a kurzus hangultatát, bár bevallom, hogy némelyik pillanatban azt se tudtam, hogy főzzek-e vagy inkább fotózzak :)




















Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails