2015. július 30., csütörtök

Jeges-karamellás ROSABAYA DE COLOMBIA kávé

A héten elindult a Nespresso által szervezett kávépárbaj, ahol nyolc kiválasztott gasztroblogger, _köztük Én is_ mérkőzünk meg egymással. A kávé fajta adott volt, Nekem az volt a feladatom, hogy a  Nespresso ROSABAYA DE COLOMBIA kávéöreményéből találjak ki, és persze valósítsak is meg egy kávés italt. 

Mit is mondjak? Nem volt nehéz dolgom, mert ennek a kávénak az ízvilága közel áll hozzám. Sokat nem is gondolkodtam a recepten, valahogy rögtön az jutott elsőként eszembe, hogy karamellel fogom párosítani és mivel nyár van, így sok-sok jeget is adtam hozzá.

Ami fontos lehet, hogy ha támogattok, akkor akár lehetőség van egy Nespresso Pixie Clips kávégép megnyerésére, melyre az alábbi módon van lehetőség:

A következő linkre kell kattintani a Nespresso oldalán és a kép alá a receptem nevét kéne írni:

https://www.facebook.com/Nespresso.HU/photos/a.495213477305728.1073741830.487673021393107/495213450639064/?type=1&theaterr

 "Jeges-karamellás ROSABAYA DE COLOMBIA kávé"


Előre is köszönöm Mindenkinek, aki támogat a szavazatával, és akkor jöjjön a recept is :)





Hozzávalók (2 pohárhoz):
10 dkg cukor
3 dl hideg tej
2 kapszula ROSABAYA DE COLOMBIA kávé
jégkocka





  1. A cukrot öntsük egy lábasba és karamellizáljuk meg. Az elkészült karamellt öntsük ki sütőpapírra és gyors mozdultatokkal simítsuk ki, majd hagyjuk megdermedni. Ezután törjük össze kisebb darabokra.
  2. Főzzük le a kávét és hagyjuk kihűlni.
  3. Készítsük el a hideg tejhabot.
  4. Tegyünk a poharakba a karamellből és tegyünk rá jégkockát.
  5. Rétegezzünk rá tejhabot, majd öntsük rá a kávét.
  6. Tegyünk rá tejhabot majd tegyünk rá további karamelldarabokat ízlés szerint

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails