2014. július 29., kedd

Túrós szederfagylalt

Azt hiszem, hogy tavaly készített fagylaltok közül az egyik legfinomabb a következő feketeszedres változat volt, így nem is volt kérdés, hogy az idén is készül majd Nálam valamilyen szedres variáció. Szerencsére szeder ügyileg még a természet is támogat, ugyanis az idén rekordmennyiségű feketeszeder terem Nálunk, így gyakorlatilag folyamatosan el vagyok látva szederrel.



Érdemes ebből a fagyiból annyit készíteni amennyi frissen elfogy, mert miután teljesen megfagy már nem lesz az igazi, de azt hiszem, hogy sehol sem fog gondot okozni ebből a fagylaltból a következő adag elfogyasztása.


Hozzávalók:
3 dl  natúr joghurt

25 dkg tehéntúró
1 dl tej
40 dkg feketeszeder
2 dl tejszín
porcukor vagy édesítőszer

  1. Keverjük össze a hidegre hűtött hozzávalókat és a végén édesítsük ízlés szerint.
  2. Öntsük bele a masszát fagylaltgépbe.
  3. Készítsük el a géppel a fagylaltot, majd ha elkészült tegyük a fagyasztóba annyi időre, hogy gombócolhatóvá dermedjen

2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Ó, micsoda színek és eszközök. Épp most jöttem meg az ószerestől... :o)

Mézesélet írta...

Igen, kicsit színesre sikeredett :) Hú ószeres......az mindig jó :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails