2013. december 27., péntek

Tejszínes sonkás-sajtos spagetti

Remélem Mindenkinél jól teltek a karácsonyi ünnepek! Most jöhet a szerencséseknél egy pár nap pihenés, vagy akinél úgy alakult marad a munka, aztán hamarosan belecsaphatunk az év búcsúztatásába is.

Talán sok helyen akad még a karácsonyi menüből, így nem is kell főzni, viszont ha üres a hűtő akkor lehet, hogy éppen jól jön majd a következő gyors tészta recept. Nálunk még karácsony ellőtt készült  ez az étel két vásárlás között.....:)


Hozzávalók (50 dkg spagettihez):
15 dkg sonka
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olíva olaj
bors
10 dkg natúr krémsajt
1 tojássárgája
7 dkg félkemény sajt reszelve
2 dl tejszín

grana padano/parmezán a tálaláshoz


  1. A hagymát kockázzuk össze és olíva olajon dinszteljük meg. 
  2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és futtassuk meg. Tegyük hozzá a felkockázott sonkát és néhány perc alatt futtassuk meg a hagymás keveréken.
  3. Keverjük ki kémesre a tejszínt a krémsajttal és a tojássárgájával. Adjuk hozzá a reszelt sajtot és keverjük el, valamint sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  4. Tegyük fel a tésztát főni.
  5. Folyamatos kevergetés mellet adjuk hozzá a hagymás-sonkás keverékhez a tejszínes-sajtos szószt és kevergessük addig amíg be nem sűrűsödik.
  6. Szűrjük le a tésztát és tegyünk félre a tészta főzővízéből.  Kevergetés és mellet hígítsuk a szószt a tészta főzővízével (kb 2-2,5 dl) kellemes sűrűségűre.
  7. Keverjük össze a kifőtt tésztát a szósszal és reszeljünk a tetejére grana padano/parmezán-t.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails