2013. október 2., szerda

Szilvás-csokoládés rétes leveles tészátából

Bár a képek nem adják vissza, de bizony ez volt az egyik legfinomabb süti amit valaha is sütöttem. Mentségemre azt tudom felhozni, hogy késésben voltunk mikor is egy kerti összejövetelre vittük a sütit is. Azóta még egyszer elkészítettem, de akkor meg még esélytelenebb volt az, hogy fényképezzek.

Néhány hétig még talán még lesz friss szilva a piacokon, de akár fagyasztottal is elkészíthető.



Hozzávalók:
1 csomag 275 g  leveles tészta (előre kinyújtottat használtam)
30 dkg szilva kimagozva
10 dkg étcsokoládé
2 púpos evőkanál zabpehely (finomra őrölt)
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint



  1. A szilvát magozzuk ki.
  2. Tegyük a szilvát egy lábasba és főzzük puhára.
  3. Adjuk hozzá zabpelyhet keverjük össze, majd adjuk hozzá a csokoládét és olvasszuk bele.
  4. Édesítsük ízlés szerint, majd hagyjuk az egész masszát kihűlni.
  5. A leveles tésztát tekerjük ki, vagy ha nem előre kinyújtottat használunk akkor nyújtsuk ki. Tegyük rá a tésztát sütőpapírra azért, hogy könnyebben át tudjuk majd tenni tepsibe.
  6. Kenjük rá a szilvás masszát a leveles tésztára, úgy, hogy előtte a végeiből hajtsunk be fél-fél centit, hogy minél kevésbe tudjon esetlegesen kifolyni a töltelék.
  7. Tekerjük fel a tésztát és a sütőpőapír segítségével óvatosan tegyük bele egy tepsibe.
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük aranybarnára. 
  9. Hagyjuk kihűlni, utána szépen tudjuk majd szeletelni  Ízlés szerint simán, vagy porcukorral meghintve tálaljuk. 
Nem gond ha sülés közben szétreped a tészta (Nálam is ez történt az egyik adagnál) miután kihűlt ettől függetlenül tudjuk majd szeletelni.

3 megjegyzés:

hakika írta...

Nem lessz egy kicsit sok az a szilva ? :) Ami pedig a retest illeti, biztosan nagyon fincsi.

Névtelen írta...

Szia! Nem sok a 30 kg szilva?

Mézesélet írta...

Sziasztok, jaj dehogynem! köszi! javítottam a 30 kg-ot 30 dkg -ra :):):)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails