2013. augusztus 11., vasárnap

Tejfölös tök krémleves

Egy könnyed krémlevest hoztam ma. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a leves nem ma készült hanem ahogy nézem a képek mentési idejét pontosan egy hónapja :) Aki szereti a kaprot nyugodtan tehet bele, mert remekül illene hozzá. Én nem tettem bele, mert sajnos nem tudok megbarátkozni az intenzív ízével, csakis kovászos uborkához szoktam belőle használni.


Hozzávalók:
1 kisseb tök
1 db vöröshagyma
3 dl húsleves 
vaj

bors
3 dl tejföl
olíva olaj
tökmag


  1. Kevés vajon dinszteljük meg a felkockázott hagymát.
  2. Adjuk hozzá a felkockázott tököt és enyhén pirítsuk le.
  3. Adjunk hozzá a húslevest és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Főzzük addig amíg a tök megpuhul, majd turmixoljuk össze simára.
  5. Adjuk hozzá a tejfölt és ha még szükséges  annyi vizet, hogy kellemes sűrűségű legyen. Forraljuk össze a levest, valamint  amennyiben  még szükséges  fűszerezzük.
Tálaljuk jóféle olíva olajjal, tökmaggal.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails