2013. június 5., szerda

Fetával töltött gömbcukkini

Mondtam már, hogy imádom a cukkinit? Egyszerűen nem tudom megunni, és bár még soha nem próbáltam de azt hiszem, hogy hetekig simán ellenék a különböző cukkinis ételeken. A következő fetával töltött gömbcukkini többször is a tányéromra került a múlt hónapban akárcsak, mint ez a mozarellás változat Fogyaszthatjuk előételnek, körettel, vagy akár  ahogy Én is tettem simán, főételként.


Hozzávalók:
3 db gömbcukini
1 nagyobb dszál újhagyma
10 dkg feta vagy krémfehér sajt

5 dkg krémsajt
kevés reszelt sajt a tetjére

bors
olíva olaj


  1. A cukkinikat mossuk meg, majd vágjuk le a kalapjukat.
  2. Kiskanállal vájjuk ki a cukkinik belsejét.
  3. Az újhagymát kockázzuk fel, majd kevés olíva olajon dinszteljük meg.
  4. Keverjük a hagymához a cukkinik összetört belsejét, a fetát ás a krémsajtot. Borsozzuk és sózzuk ízlés szerint. 
  5. Halmozzuk bele a fetás tölteléket a cukkinik belsejébe, majd szórjuk meg a tetejüket kevés reszelt sajttal
  6. 200 fokos sütőben kb 20 perc alatt süssük kész

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails