2013. május 28., kedd

Tejfölös újburgonyakrémleves petrezselyemmel

A következő levesben minden zöldségféle, azaz a burgonya, a sárgarépa a hagyma és a petrezselyem is idei termésű. Igazándiból eddig még soha nem készítettem burgonyából krémlevest és valószínűleg nem is jutott volna eszembe, hogy kéne készíteni. Aztán jött a "segítség", ugyanis hétvégén a facebook-on olvastam, hogy az egyik kedves olvasóm azt készített. 
Ezután egyszerűen nem ment ki a fejemből, és mivel volt is itthon minden alapanyag így nem maradt más, ki kellett próbálnom:)  Biztosan kijelenthetem, hogy nem utoljára készítettem, ajánlom szíves figyelmetekbe!


Hozzávalók:
1 szál újhagyma
30 dkg újburgonya

1 közepes sárgarépa
olíva olaj
4 ek tejföl



  1. A hagymát kockázzuk fel és dinszteljük meg az olíva olajon.
  2. Adjuk hozzá a nagyobb darabokra összevágott burgonyát és a sárgarépát és futtassuk meg.
  3. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk és főzzük össze. 
  4. Turmixoljuk össze az egészet.
  5. Adjuk hozzá és a tejfölt és és hígítsuk kellemes sűrűségűre és forraljuk össze az egészet.


Tálaljuk friss petrezselyemmel valamint sajttal/pirított kenyérkockával.

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Ez mennyei leves! :o)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails