2013. május 21., kedd

Mozarellás töltött gömbcukkini

Az elmúlt hetekben ritkábban jelentkeztem, de azért főztem ezt-azt:) Például többször is készítettem gömbcukkinit különböző töltelékekkel és még van is néhány ötletem erre az ételre, amit mindenképpen ki szeretnék próbálni. Ez a változat az egyik kedvencem lett, mondjuk azt hiszem, hogy a  mozarella cukkini párosítással Nálam nem is lehet melléfogni:)


Hozzávalók:
4 db gömbcukini
2 szál újhagyma
12.5 dkg mozarella


bors
olíva olaj



1.     A cukkinikat mossuk meg, majd vágjuk le a kalapjukat.
2.     Kiskanállal vájjuk ki a cukkinik belsejét. A mozarellát kockázzuk fel.
3.     Az újhagymát kockázzuk fel, majd kevés olíva olajon dinszteljük meg.
4.     Keverjük a hagymához a cukinik összetört belsejét és a mozarellát és dinszteljük meg enyhén és sózzuk, borsozzuk ízlés szeint.   
5.     Halmozzuk bele a tölteléket a cukkinik belsejébe.
6.     200 fokos sütőben kb 30 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails