2013. április 5., péntek

Joghurtos padlizsánsaláta

Nemsokára itt a nyár, és ezzel egyidejűleg elérkezik a kerti sütögetések, grillezések szezonja is. Az ilyen fogásokhoz rendszerint finom, hideg saláták is társulnak, és szerencsére addigra már sok finom zöldségnek is itt lesz szezonja. A következő saláta remek választás lehet akár ilyen alkalmakkor is, de természetesen egy szimpla vasárnapi ebédnél -ahogy most Nálunk is történt- megállja a helyét.


Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
4 dl sűrű natúr joghurt (görög/török)

3 gerezd fokhagyma


  1. A padlizsánokat vágjuk hosszában félbe, majd  hámozatlanul sütőben süssük puhára 200 fokon kb. 40 perc alatt.
  2. A kihűlt padlizsánokat pucoljuk meg és távolítsuk el a magos részt. Kockázzuk fel és sózzuk ízlés szerint.
  3. A joghurtot keverjük el az összezúzott fokhagymával majd adjuk hozzá a padlizsánt. 
Lehűtve fogyasszuk!


Tipp! Amenyiben nem áll rendelkezésre sűrű görög/török joghurt, készítsük el házilag!
Egy nagyobb szűrőt tegyünk bele egy edénybe és terítsünk bele egy lazább szövésű konyharuhát. Öntsük bele a joghurtot, és 12-24 órát csepegtessük, attól függően, hogy milyen sűrűségű joghurtot szeretnénk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails