2013. március 25., hétfő

Mazsolás májpástétom

Szoktatok házi májpástétomot készíteni? Én igen, és eddig az abszolút kedvencem a következő aszalt szilvás változat volt. Éppen ezért, most is valami hasonlót szerettem volna készíteni és így a mazsolát választottam hozzá ízesítésenek. Nagyon jól sikerült, próbáljátok ki!


Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
10 dkg kacsazsír
1 fej lilahagyma

3 kk majoranna
bors
1 marék mazsola
2 ek tejföl



  1. A májat mossuk meg és távolítsunk el róla a hártyákat és az eres részeket
  2. A hagymát kockázzuk fel és dinszteljük meg a kacsazsírban. 
  3. Tegyük hozzá a májat és a fűszereket, főzzük, de csak addig, amíg a máj épp megpuhul. Közbe tegyük hozzá a mazsolát is.
  4. Várjunk amíg kicsit kihűl és adjuk hozzá a tejfölt.
  5. Botmixerrel keverjük össze az egészet.
  6. Amennyiben még szükséges fűszerezzük tovább.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails