2013. február 13., szerda

Tejszínben sült sajtos brokkoli

A következő étel nem most készült, hanem talán még valamikor január első heteiben.... Arra viszont pontosan emlékszem, hogy kétszer is elkészítettem közvetlenül egymás után, mert annyira ízlett. Először köretnek, másodjára viszont jó sok füstölt sajttal sütve önálló fogásként volt az ebédem. 

A zöldséges ételek kedvelőinek azt üzenném, hogy szerintem megér egy próbát:)


Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
2 dl habtejszín

bors
reszelt sajt a tetejére


  1. A brokkolit mossuk meg, majd sós vízben enyhén főzzük elő. 
  2. Tegyük bele az előfőzött brokkolit egy  tűzálló tálba és borsozzuk meg.
  3. Öntsük rá a tejszínt, valamint szórjuk rá a reszelt sajtot.
  4. Lefedve 200 fokon süssük készre. Az utolsó 5 percben fedés nélkül pirítsuk meg a tetejét.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails