2013. február 19., kedd

Rétestésztában sült fetás csirkemell

Csirkemell, feta és fekete olívabogyó rejtőzik a képen réteslapba bújtatva majd hirtelen megsütve!
Igazából elég tanácstalan voltam, hogy mit is készítsek nemrég egy családi összejövetelre,  a csirkemell adott volt, de valahogy nem jutott eszembe semmilyen megfelelő fogás. Aztán szinte az utolsó pillanatban valahogy bevillant a következő kombináció.
Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk Nekem frissen sütve ízlett a legjobban!


Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
olíva olaj
1 csomag réteslap (150g/8 lap)
25 dkg feta vagy krémfehér sajt
2 marék olíva bogyó (fekete)

bors
szezámmag a tetejére (elhagyható)
olaj a sütéshez


  1. A csirkemellet szeleteljük fel kisebb darabokra. Öntsünk olívaoljat egy serpenyőbe és tegyük bele a csirkemell darabokat. Sózzuk (ügyelve arra, hogy a feta is sós lesz), borsozzuk és süssük meg.
  2. Az olívabogyót és a fetát szeleteljük fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a kihűlt húst és keverjük össze.
  3. A réteslapokat vágjuk össze 4 darabbá.
  4. Ügyeljünk arra, hogy minden legyen előkészítve, mert a réteslapok gyorsan szárazzá válhatnak. Amennyiben mégis kicsit kiszáradnának vizezzük be enyhén. 2 réteslapra halmozzunk a húsos keverékből és hajtsunk belőle párnákat.majd szórjuk meg szezámaggal a tetejét.
  5. Forró olajban néhány perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails