2012. november 14., szerda

Padlizsánkrém

.....mely igazából majdnem fel sem került a blogra! Múlt hétvégén kettő darab kisebb, nagyon szép padlizsán árválkodott az egyik áruház zöldséges polcán és egyszerűen nem olt szívem otthagyni. A padlizsánokat látván rögtön beugrott, hogy milyen rég volt már padlizsánkrém, így rögtön adva is volt, hogy mit fogok készíteni. 

Az az igazság, hogy először eszembe se jutott, hogy feltegyem ide, aztán mikor már csak a képen látható kis mennyiség volt belőle, úgy döntöttem, hogy mégiscsak posztolom! 
Hogy mi ért is? Egyrészt azért, mert azt hiszem, hogy Én az általánostól kicsit eltérő módon készítem, ugyanis a krémbe kerülő hagymát megdinsztelem. Sokkal jobban szeretem így, talán ha le szeretném írni a végeredményt, akkor úgy fogalmaznék, hogy egy kicsit kifinomultabb lesz az íze ettől a módszertől.

Aztán persze az is eszembe jutott, hogy nemrég kérdezte tőlem valaki, hogy van-e padlizsánkrém recept a blogon és hát azt kellett felelnem, hogy sajnos nincs. Pamparararam kedves olvasóm! Mostmár jelentem, van és ajánlom kipróblásra!


Hozzávalók:
2 darab kisebb padlizsán (megsütve a húsuk 25 dkg volt)
1 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
kb.1 dl majonéz
olíva olaj
bors

  1. A padlizsánokat vágjuk félbe, majd a vágott felükkel felfelé fordítva tegyük sütőpaírral kibélelt tepsibe és 180 fokon süssük addig, amíg a héjuk feketedni kezd.
  2. A hagymát kockázzuk fel és dinszteljük meg olíva olajon.
  3. A megsült padlizsánok héját távolítsuk el, majd a padlizsánok húsát törjük át villával. Fontos, hogy ehhez a lépéshez ne aluminium evőeszközt, hanem króm vagy fa villát használjunk, mert a padlizsán húsa befeketedhet.
  4. Adjuk a padlizsánhoz a zúzott fokhagymát, a dinsztelt vöröshagymát, a majonézt, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  5. Néhány órát érleljük hűtőszekrényben, majd fogyaszthatjuk pl pirítós kenyérrel.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails