2012. november 28., szerda

Narancsos-sütőtökös pohárkrém


Tudom, tudom...... lehet, hogy egy kicsit már sok így egymást követően a sütőtökös receptekből, mert hát valljuk be, megosztó ez a zöldségféle (is)! 
Ezúton meg is ígérem, hogy  a következő blogbejegyzés már nem sütőtök alapú lesz, de a következő nagyon egyszerűen elkészíthető finomságot még meg kell mutatnom! 

Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem tartom valószínűnek, hogy aki nem tudja, hogy miből is készült, az mondjuk háromból feltétlenül rájön, hogy az összetevők között elegánsan megbújik a sütőtök is.....

Narancs, ropogós keksz és mascarponés-sütőtökös krém a desszert alapja, egy kis banánnal dúsítva. A krémes desszertek kedvelői szerintem ne hagyják ki:)


Hozzávalók (4 db pohárkrémhez):
5 dkg keksz

25 dkg tisztított, kockázott sütőtök
25 dkg mascarpone
1 db banán
4 db narancs

cukor vagy édesítőszer
2 kk fahéj


  1. A sütőtököt főzzük meg puhára, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A sütőtököt és a banánt turmixoljuk össze.
  3. Adjuk a sütőtökhöz a mascarponét és a fahéjat és keverjük ki krémesre. Édesítsük ízlés szerint.
  4. A kekszet törjük át morzsásra, a narancsok héját szedjük le és vágjuk össze falatnyi darabokra.
  5. Tegyünk a poharak aljára egy réteg kekszet, majd  tegyünk a poharakba összevágott narancsszeleteket. Tegyünk rá a krémből egy réteget. Az alábbi rétegezést csináljuk meg kétszer.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails