2012. október 25., csütörtök

Tejszínes csirkemelles borsóleves

A napokban egyik este nagyon-nagyon ettem volna valamilyen finom levest, és mivel a tárkonyos raguleves vitathatlanul az egyik legkedvesebb levesem így majdnem az is készült. Aztán úgy voltam vele, hogy nem volt kedvem boltba menni gombáért és továbbgondolva a dolgot valahogy a tárkony ízére sem vágytam már igazán. 

Így készült végül a következő szimpla tejszínes csirkemelles borsóleves, melyet nagyon tudok ajánlani az elkövetkezendő hűvösebb napok valamelyikére......


Hozzávalók:
45 dkg borsó (fagyasztott vagy friss)
40 dkg csirkemell
2 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín

olaj

  1. A csirkemellt kockázzuk fel, a sárgarépát karikázzuk fel.
  2. A hagymát tisztítsuk meg, kockázzuk fel, majd kevés olajon dinszteljük meg.
  3. Adjuk a hagymához a csirkemellet, majd időnkénti kevergetés mellett enyhén pirítsuk meg.
  4. A karikákra vágott sárgarépát valamint a borsót adjuk hozzá és pirítsuk tovább az egészet.
  5. Öntsük fel vízzel, sózzuk majd lefedve főzzük addig amíg puha lesz minden.
  6. Öntsük bele a tejszínt és forraljuk össze a levesünket.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails