2012. szeptember 24., hétfő

Túrógombóc


Szeretitek a túrógombócot? Én nagyon! Egyvalamihez azonban ragaszkodom, mégpedig ahhoz, hogy jó sok-sok tejföl legyen hozzá! A gombócokat most a hagyományos morzsás változat helyett mákba és és nyírfacukorból készített porcukorba forgattam, valamint egy kis bodzalekvárt is ettünk hozzá!


Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
3 db tojás
4 ek tönkölykorpa (vagy egyéb korpa)
2 púpos ek búzadara
1 csipet só

  1. A  tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét vejük fel kemény habbá.
  2. A túrót törjük össze, majd keverjük ki a tojássárgájával, a sóval, a korpával valamint a búzadarával.
  3. Keverjük hozzá a felvert tojáshabot is.
  4. 2-3 órán keresztül pihentessük hűtőszekrényben.
  5. Forraljunk fel vizet a gombócok főzéshez.
  6. Nedves kézzel formáljunk gombócokat a túrós masszából.
  7. Lobogó sós vízbe főzzük készre a gombócokat. Amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére szűrőkanál segítségével vegyük ki. 
Tetszés szerint forgassuk a gombócokat pirított morzsába, korpába, mákba stb, és kínáljuk édesített tejföllel, levárral!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails