2012. május 5., szombat

Epres joghurttorta

Most, hogy így jobban belegondolok, már évek óta mindig epres joghurttortát készítek az első adag eperből amit vásárolok. Igaz, ez még nem az igazi friss, magyar eper, de még így is nagyon finom volt. Igazi, könnyű tavaszi-nyári édesség és ha cukor helyett más alternatívát választunk az édesítésére, mindenféle bűntudat nélkül fogyasztható!


Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
7 dl natúr joghurt
2 dl tejszín
50 dkg eper
folyékony édesítőszer vagy cukor
1, 5 csomag zselatin fix



  1. A joghurtot melegítsük össze az édesítőszerrel vagy cukorral. Vigyázzunk hogy ne felforrjon fel csak olvadjon el a cukor. Én folyékony édesítőszerrel készítettem, ebben az esetben a melegítés el is hagyható.
  2. A tejszínhez adjuk hozzá a zselatin fixet és verjük kemény habbá 
  3. A tejszínt keverjük el lazán a joghurttal.
  4. Az epret vágjuk össze nagyobb darabokra.
  5. Öntsük a joghurtos keveréket egy kapcsos tortaformába, majd dobáljuk bele az epreket.
  6. Dermedésig tartsuk hűtőszekrényben.




Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails