2012. március 1., csütörtök

Húsgombócos tagliatelle

Nem túl sűrűn szokott a blogon a tésztás étel szerepelni, pedig nem mondhatnám, hogy nem szeretem a tésztákat. Igaz, régebben terítékre is gyakrabban került, de az még a blog indulása előtt volt.....Mostanában, ha tésztás étel van, szinte kivétel nélkül házi tésztát készítek, aki még nem próbálta, tudom javasolni, mert jó dolog a tésztakészítés, arról nem is beszélve, hogy mennyivel finomabb a legtöbb bolti változatnál. Szinte valószínűsítem, hogy olasz konyha kedvelői nem így készítenék ezt az ételt, ugyanis Én tejfölt is tettem a paradicsomszószaba:)


Hozzávalók:
a húsgombóchoz
50 dkg darált sertéscomb
3 ek zsemlemorzsa
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bors

olíva olaj

a szószhoz:
olíva olaj
5 dl paradicsomszósz
3 dl tejföl (elhagyható)
2 gerezd fokhagyma
friss bazsalikom
bors



  1. A hagymát kockázzuk fel, majd kevés olívaolajon dinszteljük meg.
  2. A kihűlt hagymát keverjük össze a darált hússal, a tojással és a zsemlemorzsával. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd ízesítsük sóval és borssal. Hagyjuk legalább 30 percig hűvös helyen.
  3. Ötsünk kevés olíva olajat egy lábasba, majd adjuk hozzá a paradicsomszószt. Ízesítsük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Főzzük össze kb.40-50 perc alatt. 
  4. Adjuk hozzá a tejfölt és keverjük ki simára.
  5. Formázzunk a húsgombócokat tetszőleges nagyságúra, majd kevés olíva olajon pirítsuk meg őket.
  6. A megpirult gombócokat, valamint a friss bazsalikomot tegyük a paradicsomszószba s főzzük készre.
Tálajuk kifőtt tésztával, sajttal.



2 megjegyzés:

Erika írta...

Tetszenek a fotóid és persze ez a húsgombóc is nagyon finomnak tűnik!

Hobbychef írta...

Finom az étel, szépek a fotók.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails