2012. február 14., kedd

Tejszínes hagymaleves

Egy nagyon egyszerű és kevés alapanyagból elkészíthető levest hoztam ma Nektek! Nálam most határozottan a kevés alapanyag miatt került terítékre, ugyanis pénteken nem volt időm, szombaton pedig nem volt kedvem boltba menni. Egy finom levest azonban mindenképpen szerettem volna készíteni, mert ebben a borongós időjárásban nagyon jól tud esni.....




Hozzávalók:
60 dkg vöröshagyma
2 dl tejszín
0,5 dl fehérbor
5 dl húsleves vagy víz
2 gerezd fokhagyma
olíva olaj

bors
  

  1. A megtisztított vöröshagymát szeleteljük fel vékony szeletekre és kevés olíva olajon dinszteljük, majd enyhén pirítsuk meg. Tegyük hozzá a zúzott fokhagymát és futtassuk meg.
  2. Adjuk hozzá a tejszínt, a bort és a húslevest.  Ízesítsük sóval és borssal. 
  3. Öntsük a levest turmixgépbe és turmixoljuk össze, majd ezt követően forraljuk össze.
Tálaljuk pl. reszelt sajttal, vagy pirított zsemlekockával!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails