2012. január 2., hétfő

Vaníliás panna cotta

Amennyiben lenne egy olyan teszt, ahol  ráfordított idő és ízélmény arányában rangsorolnánk a desszerteket biztosan dobogós helyen végezne a panna cotta. Nagy előnye az is, hogy akár előre is elkészíthető, így tökéletes vendégváró desszert.




Hozzávalók:
4 dl tejszín
4 dl tej
4 lap zselatin
1 vanília rúd
3-4 ek nyírfacukor vagy cukor





  1. A tejszínt és a tejet öntsük egy lábasba. Tegyük hozzá a cukrot valamint a vanília rúd belsejéből kikapargatott magokat. Dobjuk bele a vanília rudat, hogy az ízek onnan is a panna cottába kerüljenek:). Kevergessük el, és forraljuk fel az egészet.
  2. A zselatin lapokat áztassuk 5 percig hideg vízbe, majd tegyük bele a felforralt alapba és kevergessük addig amíg fel nem oldódik.
  3. Töltsük a panna cottát tetszőleges formájú edényekbe, poharakba.
  4. 4-5 órát tartsuk hűtő szekrényben, majd fogyaszthatjuk. Amennyiben ki kívánjuk borítani az edényből (Én így tettem) tartsuk az edényt fél percre melegvíz alá, és szépen ki fogjuk tudni borítani. Amennyiben nem sikerül könnyen, egy éles késsel nagyon finoman vágjuk körbe. 
 Fogyaszthatjuk önmagában is, de valamilyen gyümölcsös öntettel is kiváló.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails