2012. január 9., hétfő

Gombás gersli

Évek óta készülök arra, hogy vegyek gerslit más néven árpagyöngyöt, de valahogy mindig elmaradt. Bizony, nagy hiba volt várni, mert minden várakozásomat felülmúlta, nagyon ízlik.  Igazából nem is értem, hogy miért nem népszerűbb hazánkban ez a gabona........Első nekifutásra egy gombás köretet készítettem belőle, melyet jófajta húsos sült oldalassal fogyasztottunk, de szerintem önálló ételként, esetleg egy kis salátával is megállja a helyét.



Hozzávalók:
25 dkg gersli
50 dkg gomba (csiperkét használtam)
1 db vöröshagyma
olaj

bors
kb 2,5 dl víz



  1. A hagymát kockázzuk fel és kevés olajon dinszteljük meg.
  2. Adjuk hozzá a hagymához a megtisztított felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk meg,
  3. A gerslit mossuk át többször.
  4. Adjuk hozzá a gerslit, majd öntsük fel vízzel. Lassú lángon, lefedve főzzük készre.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails