2012. január 19., csütörtök

Bejglis-narancsos pohárkrém

Akármilyen finom is volt, a karácsonyra sütött bejgliből maradt egy darab, melyet az ünnepek végén elraktam a mélyhűtőbe. Nos, a bejgli nem sokáig várakozott a hűtőmben, ugyanis már a hétvégén egy laza desszert készült belőle. Nem fontos hozzá pont bejgli, más sütemény is jó hozzá, vagy akár készíthetjük simán több naranccsal is.


Hozzávalók (6 db pohárkrémhez):
25 dkg bejgli vagy más keksz vagy sütemény
25dkg mascarpone
2 dl tejszín
2 db tojás
4 ek nyírfacukor
2 ek vanília kivonat
3 db narancs



  1. Egy darab narancs levét facsarjuk ki és keverjük össze vanília kivonattal.
  2. A tojásokat válasszuk szét, majd a tojásfehérjét vejük fel kemény habbá.
  3. A tejszínt 2 ek cukorral  verjük fel kemény habbá.
  4. A tojássárgáját a mascarponéval és a 2 ek cukorral keverjük ki krémesre.
  5. A mascarponés keverékhez lazán keverjük hozzá a tejszínt és a tojásfehérjét.
  6. Tegyünk a poharak aljára egy réteg bejglit, majd  locsoljuk meg a vaníliás narancslével. Ezt követően tegyünk a poharakba összevágott narancsszeleteket, majd tegyünk rá a krémből egy réteget. Ezt a rétegezést csináljuk meg kétszer.


2 megjegyzés:

Lilahajnal írta...

Csodás a blogod! :)
Üdv. Lilahajnal

Mézesélet írta...

Köszönöm! Megnéztem Én is a Te blogod, vissza fogok járni hozzád! Nagyon szép... és a képeid valami fantasztikusak!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails