2011. július 1., péntek

Búzakorpás-cseresznyés sütemény

Az utóbbi időben többféle ételt is készítettem búzakorpával. Ez a cseresznyés sütemény már hetekkel ezelőtt készült, de más gyümölccsel is ajánlom az elkészítését. Az elkészítése nagyon egyszerű, végeredményként a búzakorpás tésztától egy nagyon könnyű kevert süteményt fogunk kapni.




Hozzávalók:
2 tojás
2 dl olvasztott vaj
3 dl kefir
25 dkg túró
1 sütőpor
folyékony édesítőszer
4 dl búzakorpa
40 dkg cseresznye

  1. A tojást a kefirt, a vajat és a sütőport keverjük krémesre.
  2. Adjuk hozzá a túró és a búzakorpát és keverjük össze. Édesítsük ízlés szerint
  3. Öntsük a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  4. A kimagozott cseresznyét szórjuk a tészta tetejére, majd egy kanállal nyomkodjuk bele a cseresznyét a tésztába.
  5. Előmelegített sütőben süssük 200 fokon kb. 40 percig. 

2 megjegyzés:

Ami írta...

Fantasztikusak lettek a képek! No, persze a süti is szuper, de egyszerűen nem tudom levenni a szememet a képernyőről :)

Mézesélet írta...

Köszönöm! örülök, hogy tetszik!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails