2011. május 19., csütörtök

Retek kompót

Még húsvét hétvégéjén bukkantam erre a receptre, melyet akkor rögtön el is készítettem. Remek volt a főtt retek a sonka mellé, de természetesen máskor is bátran készíthetjük.




Hozzávalók:
piros retek ( 4 csomóból készítettem)
0,5 dl alma ecet

1,5 ek nyíracukor (vagy folyékony édesítőszer)

  1. Mossuk meg a retkeket és vágjuk le aljukat, valamint a tetejüket. A nagyobb retkeket vágjuk félbe
  2. Tegyük a retkeket egy lábasba és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje.
  3. Adjunk a vízhez az alma ecetet, a sót, valamint a nyírfacukrot.
  4. Főzzük a retkeket kb 10-15 percig.
  5. Hagyjuk a retket a lében kihűlni. Fogyasztásig tartsuk hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails