2011. március 19., szombat

Savanyú káposztás egytálétel

Túl sok savanyú káposztát sikerült vásárolnom a székelykáposztához, melyet a hét elején készítettem, ami egyébként az egyik kedvenc ételem. A maradék káposzta felhasználásán gondolkodva eszembe jutott, hogy kipróbálok valamilyen rakott ételt készíteni belőle. Aki, hozzám hasonlóan nagyon szereti a savanyú káposztát nem fog csalódni, ha kipróbálja a következő receptet.



Hozzávalók:
0,5 kg savanyú káposzta
0,5 kg sertés comb szeletelve

bors
füstölt sajt
0,5 l tejföl
2 tojás

  1. A hús szeleteket klopfoljuk ki és sózzuk be.
  2. A savanyú káposztát ízlésünknek megfelelően mossuk ki, ha szükséges, majd egy jénai tálba tegyük bele. és oszlassuk el egyenletesen.
  3. Tegyük rá a káposztára a hús szeleteket.
  4. A tejfölt a tojásokkal keverjük ki simára, és ízesítsük borssal.
  5. Öntsük rá a tejfölös szószt a hús tetejére, majd borítsuk be reszelt sajttal a tetejét.
  6. Fóliával lefedve 200 fokon süssük készre kb 60 perc alatt, majd vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails