2011. március 20., vasárnap

Mangós túrótorta

Már hetek óta készülök elkészíteni a következő túrótortát, de sajnos mindig meghiúsult valami miatt. Érdekes, de nem igazán szoktam mangót vásárolni, mégis amikor megláttam az egyik újság szórólapján a mangót, azonnal bekattant, hogy Nekem mangós túrótortát kell készítenem. Most végre elkészült, és nagyon- nagyon jól sikerült.





Hozzávalók:
500 g krémes tehéntúró (Lidl)
2 kis doboz tejföl
1 dl tej
8 lap zselatin
1 nagy mangó
folyékony édesítőszer




  1. A mangót hámozzuk meg, és kockázzuk fel kisebb darabokra.
  2. A túrót a tejföllel és az édesítőszerrel keverjük el simára.
  3. Keverjük hozzá a mangót.
  4. A zselatin lapokat áztassuk hideg vízbe 5 percig.
  5. A tejet melegítsük fel, majd keverjük el benne a zselatin lapokat.
  6. Öntsük hozzá a tejet a túrós masszához és keverjük el.
  7. Tegyük át a masszát egy 18 cm-es tortaformába, és dermedésig (Nálam ez egy éjszaka volt) tartsuk hideg helyen. Természetesen, tetszőlegesen más formában is lehet dermeszteni.

6 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Gyönyörű lett,nagyon guszta!

Mézesélet írta...

Köszönöm! Biztos ki fogom próbálni más gyümölcsből is, mert nagyon finom:)

Anikó írta...

Jól néz ki,piros gyümivel is biztos klassz lehet, azt kérdezném a 8 lapzselatin hány dkg?, mert nekem porzselatinom van, az arány miatt kéne, köszi:-)))

Mézesélet írta...

Igen, valószínű legközelebb epreset fogok készíteni. 12 zselatinlap van a zacskóba, és 20 g. Porzselatinból szerintem 1,5 tasak (15g) szükséges. Általában rá szokták írni a zacskóra az arányokat.

Sandra G. írta...

huhh de jól néz ki!!!
A krémes túró mit jelent? (csak hogy mivel tudnám itt kint helyettesíteni...)
Meg fogom csinálni!!!

Mézesélet írta...

Lidl-ben lehet kapni 50 dkg-os kiszerelésben (holnaptól pont akciós is:). 17%-os teljesen pépes túró. Jó lehet sima túróval is, csak jól össze kell törni.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails