2011. március 12., szombat

Amerikai palacsinta

Az amerikai palacsinta legfőképpen abban különbözik a hazai változattól, hogy a tésztája vastagabb, az átmerője viszont kisebb. Az elkészítése szerencsére azonban ugyan olyan egyszerű.......


 


Hozzávalók:
15 dkg Master Mix
15 dkg sima liszt
2 csomag sütőpor
1 kk só
folyékony édesítőszer
7 dl tej
2 tojás
5 dkg olvasztott vaj



  1. A hozzávalókat robotgéppel keverjük ki simára, majd pihentessük kb fél órát. A hagyományos palacsinta tésztához képest sűrűbb tésztát fogunk kapni.
  2. Olajozzuk meg egy kicsit a palacsinta sütőt, és egy merőkanál tésztát öntsünk a forró serpenyőbe. Mivel a palacsinta massza elég sűrű, így nem fog szétfolyni teljesen a serpenyőben. A serpenyő mozgatásával, vagy egy lapáttal segítsük a massza egyenletes eloszlását. A palacsinta átmérője ne legyen akkora, mint a hagyományos sütőé.
  3. Süssük meg a palacsinták mindkét oldalát 1-2 perc alatt aranybarnára.

3 megjegyzés:

Belly írta...

Nagyon megkóstolnám,nagyon guszta.

Névtelen írta...

Én elkészítettem és tökéletes!
Bravó kedvenc gasztro-bloggerem!
Várom a továbbiakat ;-)
Puszi Görögországból!

Mézesélet írta...

Örülök, hogy ízlett! Hétvégén jön amit kértél, az alapanyagok már a hűtőben várakoznak:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails