2010. november 21., vasárnap

Aszalt szilvás májpástétom

Nagy nagy ritkán vásárolok csak bolti felvágottat, valahogy nincs bizalmam az efféle dolgokhoz, akárhol is gyártották. A következő májpástétomot ha valaki elkészíti és megkóstolja, nem valószínű, hogy utána a bolti változatot fogja választani. 15 perc alatt simán elkészül, isteni finom, és tudjuk, hogy miből van!




Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
10 dkg kacsazsír
2 közepes fej vöröshagyma
2 kk só
5 kk majoranna
2 kk bors
10 szem aszalt szilva
2 ek tejföl




  1. A májat mossuk meg és távolítsunk el róla a hártyákat és az eres részeket
  2. A hagymát kockázzuk fel és dinszteljük meg a kacsazsírban. Közbe dobáljuk be a szilvákat is a hagymába.
  3. Tegyük bele a májat és a fűszereket, főzzük, de csak addig, amíg a máj épp megpuhul.
  4. Várjunk amíg kicsit kihűl és adjuk hozzá a tejfölt.
  5. Botmixerrel keverjük össze az egészet.

3 megjegyzés:

Ildy írta...

Jól hangzik, az aszalt szilva érdekes hozzávaló. Guszta!

Dió Bisztró írta...

Ez nagyon finom!! Az aszalt szilva különösen!! A fotó pedig szuppper!

Mézesélet írta...

Köszönöm! Szerintem is nagyon finom, nálunk biztos, hogy rendszeresen fog készülni. Az aszalt szilva nagyon kellemes ízt ad a májnak, úgy, hogy egyáltalán nem érződik ki az íze.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails