2010. október 31., vasárnap

Pizza szósz

Pizzát és calzonét készítettem a hét végén, ezekhez készült a képen látható pizzaszósz. Ez a szósz nyáron az igazi, akkor mindig  jó ízű, friss paradicsomból szoktam készíteni. Most, ennek hiányában házilag eltett paradicsomléből készült.
Szerencsém van, mert szüleim minden nyáron főznek be paradicsomot, és nekem is szokott jutni a házi paradicsomléből. A házilag eltett változatnak nem léphet a nyomába a legtöbb bolti fajta, melyek ki tudja, hogy mit tartalmaznak. Illat és íz alapján ítélve, biztos, hogy nem csak paradicsomot....




Hozzávalók:
3 dl házi paradicsomlé
2 kk oregano
2 kk bazsalikom
2 kk bors
2 kk cukor
1 kk só
3 kk oliva olaj

  1. A paradicsomlét az oliva olajjal a cukorral, valamint a sóval főzzük össze a kívánt sűrűségűre. A főzési idő függhet az alaplé sűrűségétől is. Minél tovább főzzük, annál sűrűbb szószt fogunk kapni.
  2. Tegyük bele a fűszereket és főzzük tovább még 2-3 percig.
A szósz felhasználható különféle pizzafélékhez, tésztákhoz.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails