2010. szeptember 26., vasárnap

Tárkonyos raguleves-most éppen csirkemellből

Ezt az esős őszi hétvégét nehezen tudtam volna elviselni, valamilyen nagyon finom, szívet-lelket melengető leves nélkül. Még boltba se volt kedvem menni, így az itthon található alapanyagokból készült el a leves. A tárkonyos tejszínes levesek az őszi téli idők nagy kedvenceivé váltak az elmúlt években, így egyértelmű volt, hogy ez fog terítékre kerülni.
Általában pulyka combból szoktam készíteni, de most csak csirkemell volt itthon. Nagyon finom volt, valószínű máskor is így fogom készíteni.




Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
4 db sárgarépa
30 dkg gomba
25 dkg borsó
3 dl húsleves (elhagyható, de sokat dob rajta)
2 dl tejszín
2 dl tejföl
1 ek liszt

tárkony

  1. A csirkemellet kockázzuk fel, majd időnkénti kevergetés mellett olajon enyhén pirítsuk meg.
  2. A karikákra vágott sárgarépát valamint a borsót adjuk hozzá és pirítsuk tovább az egészet.
  3. Öntsük fel a húslevessel, sózzuk és adjunk hozzá még legalább kétszer annyi vizet is. Nálam általában van a mélyhűtőben húsleves, a maradékot mindig le szoktam fagyasztani, ami pl. ennél az ételnél is remekül hasznosítható. Ezt követően fedő alatt addig főzzük amíg puha lesz minden zöldség.
  4. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, valamint 2 kk tárkonyt és 5 percig főzzük még tovább.
  5. A lisztet a tejföllel és a tejszínnel keverjük ki simára.
  6. Öntsük bele a lisztes habarást és forraljuk össze a levesünket.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails